Tuesday, August 4, 2009

Alar Raudoja LEONARDO KOOD 7 -- 28 AUGUST 2009


7. augustil (2009) kell 18 avab Tartu Lastekunstikooli Galeriis (Jakobi 52) oma näituse

LEONARDO KOOD

The Code of Leonardo

Alar Raudoja


Leonardo da Vinci oli kõigile tuntud maalikunstnik, skulptor, arhitekt, matemaatik, anatoom, insener ja õpetlane, renessansiajastu mitmekülgseim geenius.

Da Vinci tegemisi on saatnud müstika ja saladused. Tema geniaalsus peitub lihtsate elementide, struktuuride ja vormide vahel loogiliste seoste loomises.


Taas üritatakse avastada da Vinci teostesse peidetud saladuste võtit - kõigi pilkudele nähtavaid vihjeid, mis on aga leidlikut maskeeritud. Ehk aitab omal moel maski maha rebida see näitus, kus kõik on inimlikult igapäevane ja samas esoteeriline.


Võti on siin!



Hahahahahahahaa!




Leoanrdo Da Vinci -- almost everybody knows who he was and what he have done. And almost everybody is trying to break his Code. Like Alar Raudoja, artist from Pärnu.


Alar Raudoja (s. 1957) on kunstihariduse omandanud Tallinna Pedagoogilises Instituudis.

Töötanud õpetaja ja kultuuriametnikuna, praegu juhatab Pärnu Linnagaleriid.


Alar Raudoja teeneid Pärnu kunstielu edendamisel on raske alahinnata. Pikaajaline ametnikukarjäär pole aga tema puhul kaasa toonud tavapärast ajude pehmenemist. Viimastel aastatel on tema looming liikunud dekoratiivsuselt mõtestatuse suunas. Samas ei aja ta asju ülearu keeruliseks, valides kujutamisobjektiks lihtsad asjad. Nende vahelisi seoseid saab juba iga vaataja ise oma peas luua.“


Mari Kartau

Näitus jääb avatuks 28. augustini.


Alar Raudoja, kunstnik

5510992

alar@linnagalerii.ee






Margus Kiis, tlkkgalerist

55680151

marguskiis@hotmail.com

http://tlkkgalerii.blogspot.com/





Avamine/opening








A saal



B saal



No comments: