Monday, April 13, 2015

 

Olete oodatud näituse PILDI LUGU avamisele 23.03 kell 18:00

Näitus "Pildi lugu" on kahe illustraatori Kristina Viina ja Marja-Liisa Platsi ühine väljapanek erinevatest raamatuillustratsioonidest Tartu Lastekunstikooli Jakobi galeriis
Soovime näidata näitusekülastajatele ja kunstikooli õpilastele, kuidas raamatuillustratsioon valmib ning paneme välja nii esimesed sketšid kui lõpliku pildi väljaprindi.
Raamat on väga spetsiifiline formaat, mille raames mõelda. Illustratsiooni kavandatakse reeglina kindlale leheküljele kindlasse formaati. Aga kuna mõlemad kunstnikud kasutavad läbisegi analoogseid ja digitaalseid tehnikaid, tekib päris illustratsiooni kõrvale ka palju muud pildimaterjali, mis kunagi raamatusse ei jõua ning pole selleks mõeldudki. Tahame anda ka nendele piltidele võimaluse olla nähtaval.
Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.

Marja-Liisa Plats(1984) lõpetas Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafia eriala ning on illustreerinud üle 20 lasteraamatu. Töötab vabakutselise illustraatori ja graafilise kujundajana. Muul ajal teeb muusikat ja häält ansamblis Eeter.

Kristina Viin (1985) illustreerib laste- ja luuleraamatuid ning on teinud kaastöid erinevatele ajakirjadele. Hariduse on ta saanud Kõrgemas Kunstikoolis skulptuuri erialal. Kristina on kirjutanud luuletusi, näitusearvustusi jm. 2014. Aastal ilmus tema debüüt luulekogu Nõtkel elevandisammul. Töötab Nooruse galeriis galeristina. Vabal ajal maalib, joonistab.



Näitus on avatud 23.03-10.04.2014
Jakobi galerii
Jakobi 52, Tartu
T-R 11:00-19:00

No comments: