Tuesday, October 8, 2013

Andrus Noorhani fotonäitus PEA LAIALI OTSAS LÄBI LINNA


08.10-29.10.2013 Tartu Lastekunstikooli Jakobi galeriis.
Avamine 08.10 kell 19:00

Andrus Noorhani märkab igapäevaelus seda, mida paljud enam ammu ei silma. Noorhani peatub ja jäädvustab selle pealtnäha tühise hetke võlu, millest meie iga päev mööda jookseme – kooli, tööle, kohtumisele, koju. See on teekond tema kodulinnas, mis fotodele on jäänud kui vaikne ja rahulik väikelinn. Need on hetked Tallinnast, mida ehk paljud ei märkagi ning see tõttu on need mõneti ootamatud.

Autori saatesõna näitusele:
Näitus on valmis, aga pildid ei ole. Nad on lõputu protsess, vaatamine enda sisse ja enese ümber. Lugu pole neis piltides, ta elab nende piltide vahel. Pildid on vaid pidepunktid .. ja igal vaatajal on oma tee pildist pildini. Ma pole otsinud kaamerat kandes ei ilusat, koledat ega erilist – ma otsin iseennast.
Need 27 fotot on killuke minu linnast ja tema inimestest, samuti tema vaikusest ning omaette olemisest. See näitus on minu kummardus 60-70'ndate aastate fotograafidele, kelle pilte vaadates ma üles kasvasin.
Andrus Noorhani
fotograaf ja fotograafia õpetaja
Eesti Fotokunstiühingu juhatuse liige

JAKOBI GALERII
Jakobi 52, Tartu
E-R 14:00-18:00
ja teistel aegadel, kui uks on lahti

Evelin Salumaa
Galerist



Venekeelne tekst .

Блуждая мыслями по городу

От автора
Выставка полностью готова, но не сами фотографии. Они являют собой процесс бесконечный, взгляд вглубь и вокруг себя. История не в самих фотографиях, она живет где-то между фотографиями. Фотографии - это всего лишь точки соприкосновения ... и у каждого зрителя свой путь от одной фотографии к следующей. Нося с собой камеру, я не искал красивое, уродливое или необычное - я искал себя.
Эти 27 фотографий - частичка моего города и его жителей, а еще тишины и бытия наедине с самим собой. Эта выставка - мой поклон фотографам 60-70х годов, на чьих работах я рос.
Андрус Ноорхани
фотограф и преподаватель фотографии
Член правления Объединения Фотоискусства Эстонии

Ingliskeelne tekst ..
Wondering through the city
Authors preface to the exhibition
Exhibition is ready, but photos are not. Those are endless process, looking into yourself and around you. Story isn`t in those photos, story lives between those photos. Photos are only points where to hold on … and every watcher has is own way from photo to photo. When I have my camera with me, I haven´t searched for beauty, uglyness or something special- i´m searching myself. 
Those 27 photos are a piece of my city and people in it, also about silence in city and being yourself. This exhibition is my tribute to the photographers from the 1960s and 1970s whose photos I was looking when growing up.
Andrus Noorhani
Photographer and teacher of photography
Board member of Estonian Photo Art Association



No comments: