Sunday, October 9, 2011

Tartu Ülikooli maalikateedri tudengite näitus KURISTIK 10 -- 28 oktoober 2011

"GORGE!" -- the exhibition of art students of Tartu University from Oct 10th to Oct 28th 2011



10. oktoobril kell 19 avatakse Tartu Lastekunstikooli galeriis (Jakobi 52) Tartu Ülikooli maalikateedri tudengite näitus

KURISTIK

Kuristik tungib lõhesse, uhub sealt pehme minema ja laieneb ise sealjuures.
Kuristikus on ohtlik, sest kuristikkudesse kipuvad koonduma voolud.
Suure voolamise ajal võib tase kiiresti tõusta ja alaneda.
Vahel võimaldavad kuristikud läbipääsu.


Olivia Parmasto

Maal on jätkuks mu bakalaureuseõpingute lõputöö seeriale, mille läbivaks teemaks oli mõistmise mittemõistmine ja vastupidi...
...leppimine sellega, et mingi asja lõplikku olemust pole võimalik lõpuni üheselt mõista. Paratamatult jääb inimese ja objekti vahele haigutama mõistmise/ mittemõistmise kuristik mille sügavus sõltub liiga paljudest teguritest...


Riina
-Ingel Keskpaik
[...]The only way is up, baby
For you and me now
[...]
(Hold on) hold on
(Hold on) hold on
[...]

(- Yazz & The Plastic Population "The Only Way Is Up" (1988))

Marika Tali
"Sureliku surematus"
Kõik inimesed on rasedad kas kehalt või loomult ja kui nad jõuavad teatud eluikka, ihkab inimloomus sünnitada. Sünnitamine on igavene ja ainus surematu, mis võib avalduda surelikus olendis. Inimesed on valmis kasvõi surema, et tema nimi jääks igaveseks püsima ja talle saaks osaks surematu kuulsus. Inimesed, kes on kehalt rasedad, muretsevad endale surematuse laste sünnitamise abil. Inimesed, kes on hingelt rasedad, jätavad endast märgi loomingu abil. Selliste „laste“ eest püstitatakse templeid, lihaste laste eest aga mitte kunagi.
(inspireeritud Platoni „Pidusöögist“

Paavo Käämbre
Kuristik on lõpmatus, kadumine, info suubumine. See on transformatsioon millekski muuks. Kuristik on endise vormi väga resoluutne lõpp, mis ei tähenda ilmtingimata hävingut, vaid endise vormi jätkamise võimatust.

Pille Johanson
ÜLE VARJU. See on soov unustada reaalse maailma hirmud ja varjud, ületada ühe hüppega kuristik oleva ja kujuteldava vahel.

Kristi Tammik
Ma ei suutnud teose pealkirja puhul otsustada, kas esimesena peaks kirjutama "meesnaine" või "nainemees". Tegelikult ma sellest ei hooli. Valminud teos on vaid ilustreerimaks illusiooni, "kuristikku", mida arvataks valitsevat meeste ja naiste vahel. Kui lihtsalt olla, kes sa oled, siis on päris rahulik, ja mingit vahet ei ole.

Edgar Tedresaar
Raha kui vahend vajaduste täitmiseks. Raha puudumisel saabub kuristik, kus peame loobuma suurepärastest toodetest lettidel. Kes on pildil? Kas tegu on eestlaste või Stalini jt. tuntud inimestega? Kui avalik on?

Margus Lokk
Mõtlesin korra vaadata, mis seal all on. Läksin võimalikult lähedale. Näen, et ääred liiguvad üles - kukun. Takerdusin vist millegi taha. Seda ma küll ei tahtnud.

Tanel Tolsting
Süngus hävitab eufooria

Margus Lokk, näituse kuraator

email: mlokk55@hotmail.com

telefon: 55511137


Margus Kiis, TLKKgalerist

55680151

marguskiis@hotmail.com

http://tlkkgalerii.blogspot.com/

Galerii avatud E—R 15 -- 19









No comments: