Monday, August 2, 2010

ACADEMIA NON GRATA "Vijana na Anahangaika" 06.-27. August 2010




ACADEMIA NON GRATA

Vijana na Anahangaika

Tartu Lastekunstikooli Galeriis 06.-27. August
Avamine 06.August, kell 18.00

"Academia Non Grata - alternatiivne kunstikõrgkool, kontseptuaalne institutsioon. Loodud 1998. aastal Al Paldroki ja Reiu Tüüri poolt Eesti ainsa ainult kujutavale kunstile spetsialiseerunud õppeasutusena. Non Grata rühmituse hariduspoliitiline väljund. Riiklike hariduspoliitiliste idiootsuste vältimiseks kasutab avalik-õiguslikus haridussüsteemis katteorganisatsioone (Academia Grata, Non Grata Erakool, Johann Köleri nimeline Positivistlik Kunsttööstuskool). Iseloomulikeks joonteks kultuurivaldkondade süntees, universaalsete kunstnikuisiksuste väljakujundamine ning ebastandardsed õpetusmeetodid." (http://et.wikipedia.org/wiki/Academia_Non_Grata)

Väljapanek ei pretendeeri ülevaatlikusele, ega oma mingit poliitilist ega sotsiaalset eesmärki. Taiesed on enamjaolt valitud täiesti huupi, kuraatori otsustusvõimetuse ja ebaprofessionaalsuse tõttu. Kõik viited reaalsele elule on täiesti juhuslikud ja ettekavatsemata. Enamik kunstnikke ei tea, et nad sellel näitusel osalevad.

Näitusel on eksponeeritud Teet Raudsepa, Remo Randveri, Mila Balti, Meeland Sepa, Aivar Kurvitsa, Ville Kareli, Toomas Kuusingu, Sirami ja teiste Academia Non Grata endiste ja praeguste tudengite maalid ja graafika.

Näituse koostas Ville Karel


Tartu Lastekunstikool
Non-profit kunstigalerii
Asub Tartus Jakobi 52
Avatud E-R kell 15-19

Galerist: Margus Kiis,
GSM: 55680151
email: marguskiis@hotmail.com
http://tlkkgalerii.blogspot.com/











No comments: